Pikavipit loppuvat, mitä tehdä?

1 kysymys

Pikavippien tarjonta nykyisessä muodossaan päättyy lauantaina 1.6., kun kuluttajansuojalain muutokset tulevat voimaan. Moni miettii jo, miten lakimuutos vaikuttaa omaan elämään. Pitääkö avoimet pikavipit silti maksaa takaisin? Saanko enää mistään pientä lainaa?

Pikalainayhtiö Risicum antaa tiedotteessaan neuvoja asiakkailleen ja muillekin pienlainoja kaipaaville.

Edelleen pientä vippiä tarvitsevia asiakkaitaan Risicum neuvoo siirtymään Laina.fi:n asiakkaaksi. Laina.fi kuuluu samaan DFC Nordic -konserniin kuin Risicum, mutta Laina.fi:n Käyttölainaa voi hakea, vaikka asiakkaalla olisi edelleen avointa lainaa Risicumilta. Myös muiden DFC Nordicin pikavippipalveluiden (Ok Money, Vippi.net, Nettivippi.fi) asiakkaat voivat siirtyä hakemaan Laina.fi:n Käyttölainaa.

Käyttölainaa voit siis hakea vaikka heti riippumatta tämänhetkisestä lainatilanteestasi. Käyttölaina on tililuotto, joten voit hakea Käyttölainan käyttöoikeuden kaiken varalta, vaikka et tarvitsisikaan lainaa juuri nyt.

Pikalainat.co esitteli viime viikolla Käyttölainan toimintaperiaatetta. Käyttölaina on joustava, jatkuva luotto, jota nostat kuukausittain tilillesi sen verran kuin tarvitset. Nostamaasi lainaa maksat takaisin kerran kuukaudessa. Voit valita, maksatko minimilyhennyksen vai suuremman summan.

Risicum neuvoo myös, että vanhojen pikavippien laskutus jatkuu normaalisti. Jos sinulla on maksamattomia pikavippejä, ne tulee maksaa takaisin viimeistään eräpäivänä.

Jos et pysty maksamaan pikavippilaskua eräpäivänä, voit sopia laskuttajan kanssa maksuohjelman muutoksesta. Risicumin ja muiden saman konsernin pikavippiyhtiöiden maksut laskuttaa iKassa Finland Oy. Jos olet saanut muistutuslaskun, se kannattaa maksaa heti, jotta välttyy perinnän kustannuksilta. Jos et kuitenkaan pysty maksamaan muistutuslaskua eikä se ole vielä erääntynyt, voit mahdollisesti sopia laskuttajan kanssa maksuohjelman muutoksesta.

  Pikavippi ilmaiseksi