Lainaaheti.fi – kilpailuta lainasi

Lainaaheti.fi
Lainaaheti.fi
500€ -60000€
12kk -180kk
(4.8/5)
Ikäraja
18v
Vaaditut tulot
6000€/v
Yhdistä lainat
Kyllä
Korko
4,19-20%%
Tulojen vahvistus
Kuinka nopeasti
Heti
Tilinavausmaksut
Kyllä
Maksuvapaakuukausi
500€ -60000€

Syksyllä koettiin kauhunhetkiä, kun sähkön hinta näytti nousevan sietämättömän korkealla tasolle. Moni joutuikin keksimään arjesta säästökohteita, jotta pystyi selviytymään moninkertaistuneista sähkölaskuistaan. Tämä ajoi monet myös kilpailuttamaan sähkösopimuksensa ensimmäistä kertaa elämässään. Varsinkin, jos sähkösopimus oli katkolla talvella, moni oli kiinnostunut kilpailuttamaan sähkösopimukset.

Sähkön kilpailutuksen lisäksi netissä voi kilpailuttaa myös lainat. Lainan tai lainojen takaisinmaksu vie ison osan monen perheen kuukausittaisista tuloista. Kilpailuttamalla lainatarjoukset asiakas voikin saada huomattavan suuren säästön aikaiseksi. Lainojen kilpailuttaminen on myös tehty kovin helpoksi, aivan kuten sähkösopimustenkin vertailu. Me tutustuimme palveluun nimeltä Lainaaheti.fi, joka on kasvanut nopeasti suosituksi vertailusivustoksi alallaan.

Säästäminen kilpailutuksen tavoitteena

Kilpailuttamisen tavoitteena on yleensä säästäminen. Kilpailuttamisen tavoitteena voi toisaalta olla myös paremman palvelun saaminen samoilla kuluilla. Kun asiakkaat kuitenkin kilpailuttavat lainojaan Lainaaheti.fi-sivustolla tai muissa vastaavissa palveluissa, tavoitteena on tyypillisesti löytää uusi laina mahdollisimman pienillä kuluilla.

Säästöä voi saada aikaiseksi sillä, että löytää lainan, jonka korko ja muut kulut ovat pienemmät kuin muilla lainoilla. Kilpailuttamiseen käytetty aika maksaa itsensä usein nopeasti itsensä takaisin. Jos esimerkiksi ajatellaan, että henkilö on ottamassa 1000 euron lainan. Joku rahoitusyhtiö voi tarjota 1000 euron lainaa niin, että siihen liittyvät kulut ovat yhteensä 300 euroa. Samaan aikaan jokin yhtiö voi tarjota 1000 euron lainaa niin, että kulut ovat vain 100 euroa. Kilpailuttamalla lainatarjoukset, asiakas pystyisi siis tässä esimerkissä säästämään 200 euroa.

Kilpailutus vie tyypillisesti alle 10 minuuttia, joten 200 euron säästö 10 minuutin vaivalla on melko suuri etu. Harva suomalainen kuitenkaan vie kilpailuttaa lainojaan netissä. Tähän tullee muutos jo nuorten sukupolvien aikuistuessa. He ovat tottuneet tekemään kaiken netissä, joten jatkossa varmasti yhä useampi tulee kilpailuttamaan lainansakin netissä.

  Rahoitu.fi

Lainahakemuksen täyttäminen

Lainaaheti.fin kilpailutus perustuu lainahakemuksen täyttämiseen. Asiakas ei voi saada lainaa täyttämättä hakemusta. Hakemuksessa taustoitetaan asiakkaan kykyä maksaa laina takaisin lainanmyöntäjälle. Siinä kysytään muun muassa seuraavia asioita:

  • Haettava lainasumma ja -aika
  • Hakijan nimi
  • Osoite
  • Puhelinnumero
  • Asumismuoto
  • Työsuhde
  • Kuukausitulot
  • Siviilisääty
  • Muut velat ja luottokortit

Kysymyksillä taustoitetaan lainanhakijan taloudellista tilannetta. Pankit ja rahoitusyhtiöt haluavat olla varmoja, että hakija pystyy maksamaan lainansa takaisin. Moni suomalainenkin ajautui ongelmiin velkojensa kanssa varsinkin 2010-luvulla ja monilla on merkintöjä luottotiedoissa. Lainaa kannattaakin hakea aina vain sen verran, että myös sen takaisinmaksu onnistuu.

Kenelle kilpailuttaminen sopii?

Lainojen kilpailuttamisesta on hyötyä sellaiselle, joka haluaisi saada lainarahaa, jotain menoerää varten. Lainatarjoukset ovat tämänhetkisiä ja määräaikaisia tarjouksia ja Lainaaheti.fin kautta saatavia lainoja voi käyttää hyvin erilaisiin tarkoituksiin. Palvelun kautta voi saada lainarahaa matkaa varten, sisustamista varten, remontointia varten, moottoripyörää varten tai ihan vain selvitäkseen arjen yllättävistä kuluista.

Palvelun avulla voi kilpailuttaa varsinkin kulutusluottoja, joustoluottoja ja pikavippejä. Mutta koska lainarahaa on mahdollista saada jopa 60.000 euroa, palvelusta on hyötyä hyvin erilaisilla lainanhakijoille. Palvelu sopii myös eläkeläisille, koska myös eläketulo on säännöllinen ja viestii rahoitusyhtiöille siitä, että lainanhakijalla on kykyä maksaa laina takaisin. Sen sijaan erilaisia sosiaalietuuksia, kuten toimeentulotukea ja työttömyysturvaa ei lasketa lainaa kilpailuttaessa tuloksi.

Kilpailuttamalla lainatarjoukset paremmuusjärjestykseen

Lainaaheti.fi toimii lähes täysin automaattisesti. Tämän ansiosta lainatarjoukset on mahdollista saada käytännössä heti lainahakemuksen täyttämisen jälkeen. Eri rahoitusyhtiöiden lainatarjoukset lähetetään asiakkaan sähköpostiosoitteeseen, jota kautta asiakas voi paneutua vielä kunkin tarjouksen korkoon, muihin kuluihin ja ehtoihin.

Mikäli yksikään rahoitusyhtiö ei ole valmis lainaamaan asiakkaalle, saa asiakas tästäkin tiedon. Yksi yleinen syy hylätylle lainahakemukselle on väärin tai puutteellisesti täytetty lainahakemus. Hylätyn lainapäätöksen saatuaan voikin olla hyvä idea kokeilla täyttää hakemus uudestaan huolellisemmin. Myös rinnakkaishakijan käyttämisestä voi olla hyötyä. Lainaaheti.fin kautta voi hakea lainaa yhdessä rinnakkaishakijan, kuten hyvän ystävän tai puolison, kanssa. Rinnakkaishakija vastaa lainan takaisinmaksusta yhdessä päähakijan kanssa.

  Yleislaina

Vanhojen lainojen kilpailutus

Lainaaheti.fi tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden kilpailuttaa myös olemassa olevat lainat. Asiakas voi siis kokeilla palvelua maksutta selvittääkseen, voisiko uuden lainan ottaminen tulla edullisemmaksi kuin nykyisen lainan takaisinmaksu. Varsinkin, jos asiakkaalla on monta lainaa takaisinmaksettavana, voi yksi suuri laina korkoineen tulla edullisemmaksi, kuin lukuisten pienempien lainojen takaisinmaksu.

Tästä käytetään termiä yhdistelylaina. Sen turvin asiakas voi siis kuitata vanhat velat pois ja saada tilalle uuden lainan uudella takaisinmaksusuunnitelmalla. Sen ansiosta lyhennettävä kuukausierä voi olla pienempi ja lainan kokonaiskulutkin voivat olla pienemmät.

Kilpailutus väistämätön kehityssuunta

Kilpailutuksesta hyötyy ennen kaikkea lainanhakijat ja kehityssuunta on varsin tervetullut. Monilla aloilla yritykset joutuvat palvelemaan asiakkaitaan nykyisin entistä läpinäkyvämmin. Kauaksi alkavat jäämään siis ajat, kun yritykset pystyivät vielä huijaamaan asiakkaitaan maksamaan liikaa. Tähän on puututtu onneksi myös lainasäädännössä ja kuluttajansuojalaissa. Yrityksillä on velvollisuus esimerkiksi hoitaa kaikki markkinointi niin, ettei se ole harhaanjohtavaa.

Netissä ei voi vielä kilpailuttaa mitä tahansa, mutta kaukana ei ole enää nekään ajat. Nykyisin asiakas voi kilpailuttaa netissä jo vaikka siivousfirman, matkavakuutuksen tai keittiöremontin tekijän. Rakennusala onkin mielenkiintoinen kilpailuttamisen näkökulmasta, koska alalla on totuttu melko villiinkin hinnoitteluun ja lisäämään paljon katetta tarjouksiin. Kilpailutus tuo tällekin alalle lisää läpinäkyvyyttä ja nykyisin varsinkin pääkaupunkiseudulla moni palkkaa kilpailutuksen tuloksena virolaisen yrityksen tekemään remontin.