Nuorilla edelleen pikavippiongelmia

Alle 25-vuotiaat ylivelkaantuvat usein pikavippien ja postimyyntiostosten takia. Velkasummat ovat tavallisesti pieniä, mutta pienistä tuloista niitäkin on vaikea maksaa.

Vertaislainaamisen lainsäädäntö tarkentumassa

Vertaislaina-ala on Suomessa nopeassa kasvussa, mutta lainsäädäntö ei ole pysynyt alan perässä. Kyseessä on Suomessa vielä melko tuore lainaamisen muoto, jossa yksityishenkilöt voivat lainata rahaa toisilta yksityishenkilöiltä välittäjäyrityksen avulla.

Lainayhtiö Trustbuddy lopetti toimintansa

Vertaislainoja välittänyt ruotsalainen Trustbuddy on lopettanut toimintansa. Yhtiö on hakeutunut konkurssiin, koska sen raha-asioissa havaittiin vakavia epäselvyyksiä.

Velkaantuneet nuoret eivät kehtaa hakea apua

Usein häpeä estää ylivelkaantunutta nuorta etsimästä apua. Parhaiten velkaongelmat saisi kuitenkin torjuttua sillä, että niihin puututtaisiin mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Ilmainen vippi

Ilmainen vippi on helppo hankkia! Jotta voit hakea ilmaista vippiä, tarvitset ainoastaan nettiyhteyden, tietokoneen ja verkkopankkitunnukset.

Pikalaina heti

Oletko tällä sivulla, koska sinun täytyy saada pikalaina heti? Nopein tapa saada pikalaina heti on klikata saman tien johonkin pikavippipalveluun ja lähettää lainahakemus. Useimpina päivinä ja vuorokaudenaikoina on helppo saada pikalaina heti lähes riippumatta siitä, mitä pikavippipalvelua päättää käyttää.

Pikavippejä otetaan entistä harvemmin

Pikavippien ottaminen on vähentynyt. Tämän vuoden tammi-helmikuussa vippejä myönnettiin vajaa 70 000 kappaletta, kun samalla ajanjaksolla vuonna 2013 pikavippejä hankittiin noin 350 190 kappaletta.

Pikavippipalveluissa lisää uudistuksia

Ostosraha ja Lainasto ovat varautuneet lauantaina voimaan tulevaan lakimuutokseen. Lainaston ratkaisu on Limiittiluotto, Ostosraha taas pidensi lainojensa maksuaikoja.

Joustoluottoa ja pidempiä laina-aikoja

Pikavippipalveluiden uudistuminen jatkuu. Turkulainen Lainasto aikoo vaihtaa vipit Limiittiluotoksi, ja OPR-Vakuuden omistama kulutusluottopalvelu Ostosraha pidensi lainojensa maksuaikoja.

Pikavipit loppuvat, mitä tehdä?

Pikavipit loppuvat kesäkuun alussa. Voit kuitenkin edelleen saada pienlainaa. Myös maksamattomat vipit on maksettava takaisin lakimuutoksesta huolimatta.

Maksuhäiriömerkintä voi tuottaa yllättäviä ongelmia

Luottotiedoista kannattaa pitää huolta, sillä maksuhäiriömerkintä hankaloittaa elämää monella tavalla. Luottotietomerkinnän saaneelle ei myönnetä lainaa eikä välttämättä puhelinliittymääkään, ja myös asunnon vuokraaminen voi olla vaikeaa. Yllätyksenä voi tulla, että pankki ei välttämättä myönnä edes verkkopankkitunnuksia.

Asiantuntijat: Pikavippilain seurauksiin varauduttava

Takuu-Säätiön toiminnanjohtaja Juha Pantzar ja Oikeuspoliitisen tutkimuslaitoksen tutkimusjohtaja Kati Rantala kirjoittavat Helsingin Sanomien Vieraskynä-palstalla, että pikavipeille on ehtinyt muodostua suuri kysyntä. Pikavippien tarjonnan vähentymiseen on heidän mielestään varauduttava.

Pikavippien uudistuminen alkaa

Lainsäädännön muutokset edellyttävät pikavippitoimialalta uudistuksia. Ensimmäisenä palveluiden uudistamiseen on ryhtynyt Euroloan Consumer Finance, joka lakkautti pikavipit ja toi tilalle luottotilin.

Positiivisista luottotiedoista lääke ylivelkaantumiseen

Suomen Asiakastieto alkaa taistella ylivelkaantumista vastaan positiivisten luottotietojen avulla. Jatkossa luotonmyöntäjät voivat selvittää Asiakastiedon avulla, paljonko hakijalla on ennestään pikavippejä kulutusluottoja ja miten niiden maksut on hoidettu.

AL: Viekö pikavippien loppuminen ojasta allikkoon?

Pikavippien korkojen rajoituksella voi olla odottamattomia seurauksia, kertoo Aamulehti. Kun pikavippien tarjonta kesäkuussa loppuu, maksuhäiriömerkintöjen määrä voi lisääntyä, kun pikavippifirmat alkavat periä saataviaan.

1 2 3 6