Pikalainauutiset

Vertaislainaamisen lainsäädäntö tarkentumassa

Vertaislaina-ala on Suomessa nopeassa kasvussa, mutta lainsäädäntö ei ole pysynyt alan perässä. Kyseessä on Suomessa vielä melko tuore lainaamisen muoto, jossa yksityishenkilöt voivat lainata rahaa toisilta yksityishenkilöiltä välittäjäyrityksen avulla.

Katso lisää »

Ilmainen vippi

Ilmainen vippi on helppo hankkia! Jotta voit hakea ilmaista vippiä, tarvitset ainoastaan nettiyhteyden, tietokoneen ja verkkopankkitunnukset.

Katso lisää »

Pikalaina heti

Oletko tällä sivulla, koska sinun täytyy saada pikalaina heti? Nopein tapa saada pikalaina heti on klikata saman tien johonkin pikavippipalveluun ja lähettää lainahakemus. Useimpina päivinä ja vuorokaudenaikoina on helppo saada pikalaina heti lähes riippumatta siitä, mitä pikavippipalvelua päättää käyttää.

Katso lisää »

Maksuhäiriömerkintä voi tuottaa yllättäviä ongelmia

Luottotiedoista kannattaa pitää huolta, sillä maksuhäiriömerkintä hankaloittaa elämää monella tavalla. Luottotietomerkinnän saaneelle ei myönnetä lainaa eikä välttämättä puhelinliittymääkään, ja myös asunnon vuokraaminen voi olla vaikeaa. Yllätyksenä voi tulla, että pankki ei välttämättä myönnä edes verkkopankkitunnuksia.

Katso lisää »

Asiantuntijat: Pikavippilain seurauksiin varauduttava

Takuu-Säätiön toiminnanjohtaja Juha Pantzar ja Oikeuspoliitisen tutkimuslaitoksen tutkimusjohtaja Kati Rantala kirjoittavat Helsingin Sanomien Vieraskynä-palstalla, että pikavipeille on ehtinyt muodostua suuri kysyntä. Pikavippien tarjonnan vähentymiseen on heidän mielestään varauduttava.

Katso lisää »

Pikavippien uudistuminen alkaa

Lainsäädännön muutokset edellyttävät pikavippitoimialalta uudistuksia. Ensimmäisenä palveluiden uudistamiseen on ryhtynyt Euroloan Consumer Finance, joka lakkautti pikavipit ja toi tilalle luottotilin.

Katso lisää »

Varo tätä huijausviestiä

Erikoisessa huijauksessa uhrit saivat tililleen pikavippiä pyytämättä. Pikavippiyrityksenä esiintyneet huijarit yrittivät saada uhrit palauttamaan hänelle muka erehdyksessä maksetun pikavipin.

Katso lisää »

Poliisi varoittaa uudenlaisesta huijauksesta

Yli sataa ihmistä on yritetty huijata pikavippiyritysten nimissä. Poliisi varoittaa huijauksesta, jossa pikavippifirman nimissä esiintyvä rikollinen pyytää maksamaan rahaa tililleen. Lisäksi huijauksessa on otettu pikavippiä uhrin henkilötiedoilla.

Katso lisää »

Talouselämä: Korkokaton kiertoon luovia keinoja

Mahdollisesti keväällä voimaantulevalla korkokatolla ja muilla lainsäädännön kiristyksillä on suuri vaikutus pikavippimarkkinoihin. Jatkossa pikavipin todellinen vuosikorko saa olla vain hieman yli 50 prosenttia. Talouselämä-lehti kysyi asiantuntijoiden mielipiteitä uuden lainsäädännön seurauksista.

Katso lisää »

Pikavippialalla omia luottotietomerkintöjä

Pikavippinsä myöhässä maksaneista on tehty luottomerkintöjä, joita ovat voineet käyttää ainoastaan Suomen Pienlainayhdistyksen jäsenet. Suomen Asiakastiedon ja Pienlainayhdistyksen mukaan toiminnassa ei ole mitään kyseenalaista.

Katso lisää »

Glee

Yllättikö ylimääräinen menoerä? Glee.fi:stä voi hakea 50 – 1000 euron pikaluottoa helposti ja nopeasti ilman takaajia tai vakuuksia. Pikavippi voidaan myöntää, jos hakijalla ei ole maksuhäiriömerkintöjä ja hän on vähintään 18-vuotias Suomen kansalainen. Glee-palvelun tarjoaa AB Orkia OÜ, joka löytyy Suomen luotonantajarekisteristä. Luotonantajarekisterin yrityksiä valvoo Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Orkia tarjoaa myös muita pikaluottoja kuten Ottorahaa ja Siljalainaa. Gleen ensilainaa voi saada […]

Katso lisää »

Hoidatko lääkärilaskun pikavipillä? Et ole yksin

Pikalainan tarpeeseen voi johtaa jokin odottamaton menoerä, kuten yllättävä lääkärikäynnin tarve. Tuoreen tutkimuksen mukaan viisi prosenttia suomalaisista on kolmen viime vuoden aikana ottanut lainaa voidakseen maksaa terveydenhuollosta, kuten hammaslääkärikäynnistä, koituneet kulut.

Katso lisää »

Kouvolassa vipataan edelleen

Kouvolassa pikavippimainokset kiellettiin kaupungin omistamilta mainospaikoilta viime maaliskuussa. Vaikka vippien mainonta katukuvasta väheni, niin kuitenkaan vippaaminen ei Kouvolassa ole vähentynyt.

Katso lisää »

Ulosotossa eläminen

Yle teki dokumenttiprojektin ylivelkaantuneista kolmesta henkilöstä. Jokaisella oli hieman oma tarina velkaantumisesta, mutta kaikki dokumentin henkilöt olivat joutuneet ulosottoon.

Katso lisää »

Ylivelkaantumisen uhrit

Yle teki dokumentin velkaantuneista henkilöistä. Dokumentissa nähdään kolme ylivelkaantunutta henkilöä, jotka kertovat omasta kokemuksestaan. Henkilöt ovat joutuneet ulosottoon oman heikon taloudenhallinnan vuoksi.

Katso lisää »

Pikavippilaki etenee

Hallituksen lakiesitys koskien pikavippien korkorajoitusta on saanut lausunnon perustuslakivaliokunnalta. Lakialoite oli perustuslakivaliokunnan selvityksen alla, koska aloitteen epäiltiin puuttuvan omaisuuden suojaan sekä elinkeinovapauteen.

Katso lisää »

Korkorajoitus perustuslain vastainen?

Eduskunnassa esitetty lakiesitys pikalainojen korkokatosta saattaa loukata elinkeinovapautta. Eduskunnan täysistunnossa haluttiin rajoittaa pikavippien todelliset vuosikorot 50 prosenttiin, ja lisäksi saadaan periä marginaalikorko.

Katso lisää »

Mistä lainaa pikavipin tilalle?

Eduskunnassa käsitteellä olevan pikavippien korkojen raju rajoittaminen lopettaisi pikavippitoiminnan kokonaan, koska siitä tulisi kannattamatonta liiketoimintaa. Uusi lakialoite koskee kaikkia alle 2000 euron suuruisia luottoja.

Katso lisää »

Osa varusmiehistä on vastuuttomia pikavippien käyttäjiä

Lähivuosina on huomattu, että yhä useampi varusmies kärsii pikavipeistä aiheutuvista ongelmista. Puolustusvoimien henkilöstöpäällikkö Antero Karumaa on huolissaan varusmiesten taloudellisesta tilanteesta. Armeijan sosiaalihuolto on kiinnittänyt erityisesti huomiota viimeaikoina lisääntyneeseen varusmiesten ylivelkaantumiseen.

Katso lisää »

Pienlainayhdistys kieltäisi vipit alle 20-vuotiailta nuorilta

Suomen Pienlainayhdistys on vastannut oikeusministeriön työryhmän ehdottamiin pikavippien rajoituksiin omalla esityksellään, joka muun muassa kieltäisi vippien etämyynnin alle 20-vuotiaille. Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että alle 20-vuotiaat nuoret eivät voisi saada lainkaan pikavippejä tekstiviestillä tai netissä toimivien vippipalveluiden kautta.

Katso lisää »

Pikalainavertailu myös ruotsalaisille

Ruotsalaisilla ei ole tähän asti ollut mahdollisuutta vertailla pikavippien hintoja samalla tavalla kuin suomalaisilla, sillä ruotsinkielisiä pikalainavertailuja ei ole yksinkertaisesti ollut olemassa. Nyt tähänkin asiaan on tullut muutos.

Katso lisää »

Miten käy pikavippien?

Toteutuessaan laki kieltäisi pienet ja vakuudettomat pikalainat kokonaan. Tämän jälkeen olisi mahdotonta saada pientä pikavippiä netistä nopeasti, vaan mahdollisuus lainojen tarjoantaan olisi ainoastaan pankeilla.

Katso lisää »

YLE: Kansanedustajat kannattavat positiivista luottorekisteriä

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen kannattaa muualla Euroopassa yleisesti käytössä olevaa positiivista luottorekisteriä ratkaisuna velkaongelmiin. Heinonen kannattaa Yle Uutisten mukaan myös pikavippien kieltämistä sellaisilta asiakkailta, jotka eivät muuten saisi lainaa. Heinosen mukaan positiivinen luottorekisteri olisi yksi keino puuttua maksuhäiriömerkintöjen määrään. Suomessa maksuhäiriömerkintöjä on Yle Uutisten mukaan noin 330 000 ihmisellä. Positiivinen luottorekisteri on jo käytössä suurimmassa osassa Eurooppaa. Positiivisesta luottorekisteristä näkyy […]

Katso lisää »

Pikavippi.fi kasvatti lainatarjontaansa

Yksi Suomen suosituimmista pikalaina-alan toimijoista, OPR-Vakuus Oy:n omistama Pikavippi.fi, on laajentanut lainatarjontaansa. Aikaisemman 50-300 euron lainakirjon sijaan Pikavippi.fi tarjoaa lainoja nyt 50 eurosta aina jopa 1000 euroon saakka.

Katso lisää »

Pikalaina-alaa mustamaalataan surutta valtamedioissa

Viime aikoina pikalaina-ala on saanut paljon negatiivista julkisuutta. Osittain aiheesta, osittain aiheetta. MTV3 uutisoi 3.10. seitsemän uutisissaan perintätoimistojen perintäprosessin aikana perimistä suurista kuluista suhteessa velkapääomaan otsikolla “Valtakunnanvouti: Pikavippien perintäkulut ylisuuria”.

Katso lisää »

Ferratumilta entistä laajempi lainavalikoima

Ferratum on laajentanut lainavalikoimaansa entisestään tuomalla asiakkaiden saataville uuden PlusLoan nimellä kulkevan lainavalikoiman. PlusLoan valikoima käsittää 500-1500 euron suuruisia lainoja, joihin saa takaisinmaksuaikaa aina puolesta vuodesta 15 kuukauteen.

Katso lisää »

Risicumilta ja OK Moneylta jopa 1000€ ensilaina

Pikalaina-alan entisestään koventuva kilpailu on aina asiakkaan etu, sillä nyt Risicum Oyj:n alaiset erittäin tunnetut ja luotettavat pikalainapalvelut Risicum sekä OK Money ovat uudistaneet lainavalikoimiaan ja myöntävät jopa 1000 euron ensilainan täysin ilman vakuuksia yli 23-vuotiaille uusille asiakkailleen 90 vuorokauden takaisinmaksuajalla. Lisäksi yli 24-vuotiaille uusille asiakkaille Risicum tarjoaa jopa 1750€ suuruista ensilainaa kulutusluoton muodossa. Esimerkkinä esimerkiksi OK Money tarjosi aiemmin […]

Katso lisää »

Pizzaa pikavipillä

Mitä tehdä, kun on nälkä, mutta rahat on loppu? Nyt on tullut uusi “pizzapikavippi”, joka sisältää todellakin pizzan ja pikavipin.

Katso lisää »