Pankki tutki horoskooppimerkkien ja kulutusluottojen yhteyden

Suomessakin lainapalveluita tarjoava virolainen pankki BigBank teetti tutkimuksen horoskooppimerkkien ja luottokäyttäytymisen suhteesta. Tutkimus paljastaa, että järkeviä rahankäyttäjiä ovat oinaat, leijonat ja ravut. Sen sijaan skorpioonien ja vaakojen kannattaa ottaa lainoja harkiten, sillä heillä takaisinmaksu viivästyy todennäköisimmin.

Oinaita pidetään usein impulsiivisina, mutta tutkimuksen mukaan juuri oinaat ovat olleet tunnollisimpia asiakkaita BigBankille. Oinaiden tapa tehdä asioita vikkelään vaikuttaa ehkä myös maksukäyttäytymiseen niin, että lainat halutaan maksaa takaisin niin pian kuin mahdollista.

Päättäväisinä pidetyt leijonat ovat myös tunnollisia maksajia, kuten myös kesä-heinäkuussa syntyneet ravut. Rapujen taloudenhallinta on yleensä hyvällä tolalla.

Heikoiten maksuista huolehtivat loka- ja syyskuussa syntyneet skorpionit, jotka lipsuvat luottojen maksuista selvästi muita useammin. Laskut ja kulutusluotot jäävät toissijaiseksi asiaksi skorpionien myrskyisessä ja tunnerikkaassa arjessa.

Kulutusluottojen takaisinmaksu unohtuu helposti myös syksyllä syntyneeltä vaa’alta, joka on tutkimuksen mukaan kakkosena heikoiten laskunsa hoitavien horoskoppimerkkien listalla.

Suomalaisista lähes puolet on joko ottanut muuta luottoa kuin asunto- tai opintolainaa, tai on vähintään kiinnostunut ottamaan luottoa. Kulutusluoton ottaja on tyypillisesti 25-49 -vuotias mies tai nainen, joka on keski- tai hyvätuloinen ja perheellinen. Pikavippiä taas ottavat enemmän nuoremmat ja alempaan tuloluokkaan kuuluvat suomalaiset.